RSMC

WELCOME TO RSMC PLEASE SIGN IN TO EXPLORE MORE INFORMATIONS..HAVE A NICE DAY..
by : admin
RSMC

WWW.REDSUNMOTORCLUB.COM


    [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Share

    Haitor_&_d'kugiran
    Drifter RSMC
    Drifter RSMC

    Male
    Number of posts : 756
    Age : 31
    Location : Kay-kay..mengkabut
    Stars : 3555
    Reputation : 4
    Registration date : 2009-04-25

    waghh Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society Motorsports Club

    Post by Haitor_&_d'kugiran on Sun Nov 01, 2009 10:25 pm

    Berhubung dengan beberapa perkara yang dibangkitkan oleh ahli-ahli RSMC berkaitan dengan penubuhan RevSoc, saya merasakan perlunya penerangan terperinci terhadap perkara ini. Penulisan ini adalah berdasarkan pemahaman saya sendiri oleh itu mod2 lain tolong betulkan kalau salah, tambah kalau kurang.

    1. Secara teknikal, Redsunmotorclub dan Revsoc adalah dua kelab yang berbeza dan tidak ada kaitan sama sekali. Oleh itu ajk tertinggi, ahli-ahli dan program redsun adalah tetap dan tidak berubah seperti mana sebelum penubuhan Revsoc.

    2. Dari segi objektif, matlamat utama penubuhan Revsoc adalah untuk menangani kelemahan proposal terdahulu untuk menjadi kelab berdaftar dengan kementerian iaitu:

    a) maksud nama kelab
    b) ajk tertinggi mesti berada dalam satu kawasanObjektif untuk menjadi kelab berdaftar pula adalah untuk meraih kepentingan seperti bajet untuk menjalankan aktiviti, kemudahan mendapatkan permit dan byk lagi benefit2 lain yang mana semuanya disalurkan untuk kegunaan Redsunmotorclub.

    Sebagai kesimpulanya
    1. penubuhan Revsoc hanyalah diatas kertas sebagai topeng rasmi Redsunmotorclub.
    2. selesai urusan pendaftaran, redsun akan di'associate'kn dgn revsoc dan menggunakan semua kelebihan revsoc sebagai kelab berdaftar.
    3. Nama revsoc hanya perlu digunakan dalam urusan rasmi dengan kementerian, urusan dengan pihak lain akan menggunakan nama redsun.


    *************************************
    [i:ceff]4 wheels move ur body
    2 wheels move ur soul
    Goin' sideways is a whole different stories..[/i:ceff]
    [img:ceff]http://img15.imageshack.us/img15/5472/chromev.jpg[/img:ceff]
    windows live messenger : garisan_langit@live.com
    emel/yahoo messenger : angelus_viii@yahoo.com
    site : http://d3s-ditrace.ning.com/profile/Boy_GL

    redsun
    WebMaster
    WebMaster

    Male
    Number of posts : 128
    Age : 31
    Location : Luyang
    Stars : 3157
    Reputation : 0
    Registration date : 2008-09-03

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by redsun on Mon Nov 02, 2009 8:46 am

    revsoc wujud atas dasar kesinambungan kelab
    kalau kita lihat kelab yang ada di sabah ni...yang popular skrg ni...kelab "S" yang mana ahli-ahli senior membina kelab "V" yang baru..
    perlu diingatkan..revsoc sebenarnya belum wujud secara rasmi,begitu juga dengan redsun taupun rsmc. Wujudnya nama REVSOC adalah plan cadangan yang belum dikemukakan,maklumlah...masih illigal. Dalam RedSun, dimaklumkan bahawa BELUM wujud nama pengerusi, Naib, setiausaha dan lain2 kerana kelab belum didaftarkan. Oleh kerana itu, menurut penolong Pendaftar Pertubuhan, kelab mestilah statik dan berpusat di satu tempat tertentu yang mana ahli2 nya adalah bermastautin secara tetap atau beralamat di sana.
    Berbalik pada hal kita, tidak ada nama perubahan atau pun penggantian Presiden/Pengerusi atau AJK kerana revsoc adalah satu kelab yang baru wujud dan tidak menganggu gugat kedudukan RedSun...redsun diterajui oleh Najib manakala revsoc diterajui oleh eric...
    RedSun jika sudah mempunyai ahli yang mantap dan ramai di pusatnya di Tawau, maka di sana boleh regester kelab dalam R.O.S under tawau Region dan pastinya sah! dan tiada kuiri dari pendaftar pertubuhan..redsun tidak akan hilang.
    Bagi ReVSoC atau apa2 saja yang digelar nanti, ahli atau AJK yang berpusat di KK adalah serba baru, tiada gabungan di sini...revsoc actually bukan gabungan REDSUN atau DitRace sudah...dan Ditrace pun still wujud dan tiada ahli Ditrace akan keluar kelab jika nama URL atau AJK revsoc wujud...kerana semua ini tiada kaitan..
    Jika anda sangkakan bahawa REVSOC nanti adalah kambing hitam atao boneka ReDSun, ternyata anda silap...sebagaimana ReVSov bukan boneka Ditrace,ReVSoc juga bukan boneka redSun..cuma sahaja ahli2 revsoc nanti mungkin berasal dari ReDSun..
    bagi yang ada bercadang mau kluar parti jika nama diubah, silakan kerana itu hak masing2..sila fahami situasi sebenar dahulu..perlu diingat! ReDSun masih wujud dan tiada perubahan ke atasnya seperti apa yang najib suarakan..redsun akan terus gerak dibawah naungan najib ditawau,najib najim dan ahli lama.teruskan...dan bagi kami yang di KK terus menyokong RedSun..cuma ahli2 sini sudah mula menunjukkan kepasifan..hilang entah ke mana...so, bagi yang di Tawau dan Sandakan...go go go chaiyo!
    tiada halangan untuk ahli mengikut kelab lain, contoh sedara ardie, dia juga anggota D1,sensorr anggota Kelab Celica, and i will join Cam Crew dan menjadi Siolooners..sedara haito dari Ditrace..multiple kelab..
    tengok forum kita sekarang ni...member2 yang conected sepanjang 24hour sapa?berapa kerat?mana yang lain?main FB dan masuk website lain rite?so...dalam tahun 2bulan dari sekarang, rombakan besar akan dilakukan terhadap ni forum, forum akan cuti dahulu..
    diharap explaination ni dapat memberi sedikit sebanyak info..kalau mau info lebih,PM jak aku.

    Haitor_&_d'kugiran
    Drifter RSMC
    Drifter RSMC

    Male
    Number of posts : 756
    Age : 31
    Location : Kay-kay..mengkabut
    Stars : 3555
    Reputation : 4
    Registration date : 2009-04-25

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by Haitor_&_d'kugiran on Mon Nov 02, 2009 10:33 am

    owh macam tu rupanya..salah lagi pemahaman aku huhu tq webmaster..ignore 1st post


    *************************************
    [i:ceff]4 wheels move ur body
    2 wheels move ur soul
    Goin' sideways is a whole different stories..[/i:ceff]
    [img:ceff]http://img15.imageshack.us/img15/5472/chromev.jpg[/img:ceff]
    windows live messenger : garisan_langit@live.com
    emel/yahoo messenger : angelus_viii@yahoo.com
    site : http://d3s-ditrace.ning.com/profile/Boy_GL

    redsun
    WebMaster
    WebMaster

    Male
    Number of posts : 128
    Age : 31
    Location : Luyang
    Stars : 3157
    Reputation : 0
    Registration date : 2008-09-03

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by redsun on Mon Nov 02, 2009 12:44 pm

    Haitor_&_d'kugiran wrote:owh macam tu rupanya..salah lagi pemahaman aku huhu tq webmaster..ignore 1st post
    rilek ko...hehe..malu bertanya,sesat drift....

    KaRaBaU GiLA
    extremer 4x4
    extremer 4x4

    Male
    Number of posts : 1643
    Age : 34
    Location : kikih
    Stars : 4498
    Reputation : 9
    Registration date : 2009-05-02

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by KaRaBaU GiLA on Mon Nov 02, 2009 1:02 pm

    redsun diterajui oleh Najib manakala revsoc diterajui oleh eric... ( apa nie? )

    redsun
    WebMaster
    WebMaster

    Male
    Number of posts : 128
    Age : 31
    Location : Luyang
    Stars : 3157
    Reputation : 0
    Registration date : 2008-09-03

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by redsun on Mon Nov 02, 2009 3:45 pm

    saja jak,,kasi cuak ko...tiada,lum lagi ada meeting...pas meeting baru ada cerita

    rd7717
    Drifter RSMC
    Drifter RSMC

    Male
    Number of posts : 663
    Age : 31
    Location : Likas-kk-Membakut
    Stars : 3519
    Reputation : 1
    Registration date : 2009-02-17

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by rd7717 on Mon Nov 02, 2009 3:59 pm

    ooo..gitu rupanya..aku cuba fahami dulu maksudmu itu wahai laksamana..


    *************************************

    bod_supersperm
    Drifter RSMC
    Drifter RSMC

    Male
    Number of posts : 2717
    Age : 35
    Location : Lintas/Luyang
    Stars : 5281
    Reputation : 16
    Registration date : 2008-10-24

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by bod_supersperm on Mon Nov 02, 2009 4:05 pm

    rd7717 wrote:ooo..gitu rupanya..aku cuba fahami dulu maksudmu itu wahai laksamana..
    mcm tu la wahai King yang diPertua..King Blacktop sudah bertitah..
    mcmna paduka seri bendahara haito dan hulubalang?


    *************************************


    http://www.membakut.info
    http://revsoc.forumotion.com

    Haitor_&_d'kugiran
    Drifter RSMC
    Drifter RSMC

    Male
    Number of posts : 756
    Age : 31
    Location : Kay-kay..mengkabut
    Stars : 3555
    Reputation : 4
    Registration date : 2009-04-25

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by Haitor_&_d'kugiran on Mon Nov 02, 2009 4:15 pm

    waa aku fail sastera melayu lama..apa kamurang bilang ini..


    *************************************
    [i:ceff]4 wheels move ur body
    2 wheels move ur soul
    Goin' sideways is a whole different stories..[/i:ceff]
    [img:ceff]http://img15.imageshack.us/img15/5472/chromev.jpg[/img:ceff]
    windows live messenger : garisan_langit@live.com
    emel/yahoo messenger : angelus_viii@yahoo.com
    site : http://d3s-ditrace.ning.com/profile/Boy_GL

    bod_supersperm
    Drifter RSMC
    Drifter RSMC

    Male
    Number of posts : 2717
    Age : 35
    Location : Lintas/Luyang
    Stars : 5281
    Reputation : 16
    Registration date : 2008-10-24

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by bod_supersperm on Mon Nov 02, 2009 4:20 pm

    sudah king ardie bertitah...nasib baik tak kena machine gun kemarin...hehe


    *************************************


    http://www.membakut.info
    http://revsoc.forumotion.com

    okydaalung
    Dragster RSMC
    Dragster RSMC

    Male
    Number of posts : 999
    Stars : 3497
    Reputation : -1
    Registration date : 2008-11-13

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by okydaalung on Mon Nov 02, 2009 6:15 pm

    mcmna mo maintain dlm forum klu topik pn teda2 ni..bgs aku layan ym atau lain2..kmurang pn jarang on9..aku tgk c eric ja slalu..hal on9 ni dr dl lg aku sdh ckp..mcmna mo berhubung..bkn dkt2 kta ni..apa yg kmurang bt d kk kmi x tau..d sdk aku sama c palik ja 2 org..c palik pn jarang2 sdh on9..d srh dtg berjmpa byk btl alasan..jauhnya 2 sdk-KK, twu-KK..snggp jg km dtg p tmpt kmu..sama2 bh ada kja..sama2 cbuk bh..mana semangat redsun time d kolej dl..sedih aku sama kmu..ni mo p twu..ada jg yg mo nek bas..pa gn 2 keta lekat skiter redsun..biar stiker d ketaku kecil..tp ttp stiker redsun..br aku ckp mo undur dr..terus ada post mcm ni..br ada penerangan mcm ni..napa dl2 x post?

    KaRaBaU GiLA
    extremer 4x4
    extremer 4x4

    Male
    Number of posts : 1643
    Age : 34
    Location : kikih
    Stars : 4498
    Reputation : 9
    Registration date : 2009-05-02

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by KaRaBaU GiLA on Tue Nov 03, 2009 8:15 am

    slalu on-liine pun gara2 mau maintain 2 "www.REDSUNMOTORCLUB.com" bh.. syang bh 2.. atleast ada jg usaha utuk memartabatkan redsun, x jg jd "www.REVSOC.com" kan? so mmg kurang la orng online ttp 2 hak dorang.. mcm jg hak ko ky x sapa larang... pasal jalan jauh nie mmg x dpt sudah.( tua sdh bei )....

    bod_supersperm
    Drifter RSMC
    Drifter RSMC

    Male
    Number of posts : 2717
    Age : 35
    Location : Lintas/Luyang
    Stars : 5281
    Reputation : 16
    Registration date : 2008-10-24

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by bod_supersperm on Tue Nov 03, 2009 8:52 am

    lucu juga kamu ni...kalau post tiada2, post la yang ada2..apa guna ahli...buat thread baru yang ada2..hehe..
    p Tawau tu,memang pigi...tapi mau konpom cuti skg ni..apa yang kami buat di KK napa ko leh tak tau?bukan ada dalam TT RSMC thread ka?dalam forum "activities"?check ni link
    http://www.redsunmotorclub.com/activities-f38/
    sapa tu haa bagi alasan KK sandakan jauh?bukan program dulu KONVOI P SANDAKAN ka?apa nama konvoi jika ViVa aku sebuah jak yang p?konvoi apa namanya tu?hehe..takpalah...KK punya region dan pengurusan yang salah..pandangan anda diterima dan akan diperbaiki lagi..
    uki mu ndur diri sebab info yang belum difahami, sila fahami dulu pernyataan ini :
    revsoc wujud atas dasar kesinambungan kelab
    kalau kita lihat kelab yang ada di sabah ni...yang popular skrg ni...kelab "S" yang mana ahli-ahli senior membina kelab "V" yang baru..
    perlu diingatkan..revsoc sebenarnya belum wujud secara rasmi,begitu juga dengan redsun taupun rsmc. Wujudnya nama REVSOC adalah plan cadangan yang belum dikemukakan,maklumlah...masih illigal. Dalam RedSun, dimaklumkan bahawa BELUM wujud nama pengerusi, Naib, setiausaha dan lain2 kerana kelab belum didaftarkan. Oleh kerana itu, menurut penolong Pendaftar Pertubuhan, kelab mestilah statik dan berpusat di satu tempat tertentu yang mana ahli2 nya adalah bermastautin secara tetap atau beralamat di sana.
    Berbalik pada hal kita, tidak ada nama perubahan atau pun penggantian Presiden/Pengerusi atau AJK kerana revsoc adalah satu kelab yang baru wujud dan tidak menganggu gugat kedudukan RedSun...redsun diterajui oleh Najib manakala revsoc diterajui oleh eric...
    RedSun jika sudah mempunyai ahli yang mantap dan ramai di pusatnya di Tawau, maka di sana boleh regester kelab dalam R.O.S under tawau Region dan pastinya sah! dan tiada kuiri dari pendaftar pertubuhan..redsun tidak akan hilang.
    Bagi ReVSoC atau apa2 saja yang digelar nanti, ahli atau AJK yang berpusat di KK adalah serba baru, tiada gabungan di sini...revsoc actually bukan gabungan REDSUN atau DitRace sudah...dan Ditrace pun still wujud dan tiada ahli Ditrace akan keluar kelab jika nama URL atau AJK revsoc wujud...kerana semua ini tiada kaitan..
    Jika anda sangkakan bahawa REVSOC nanti adalah kambing hitam atao boneka ReDSun, ternyata anda silap...sebagaimana ReVSov bukan boneka Ditrace,ReVSoc juga bukan boneka redSun..cuma sahaja ahli2 revsoc nanti mungkin berasal dari ReDSun..
    bagi yang ada bercadang mau kluar parti jika nama diubah, silakan kerana itu hak masing2..sila fahami situasi sebenar dahulu..perlu diingat! ReDSun masih wujud dan tiada perubahan ke atasnya seperti apa yang najib suarakan..redsun akan terus gerak dibawah naungan najib ditawau,najib najim dan ahli lama.teruskan...dan bagi kami yang di KK terus menyokong RedSun..cuma ahli2 sini sudah mula menunjukkan kepasifan..hilang entah ke mana...so, bagi yang di Tawau dan Sandakan...go go go chaiyo!
    tiada halangan untuk ahli mengikut kelab lain, contoh sedara ardie, dia juga anggota D1,sensorr anggota Kelab Celica, and i will join Cam Crew dan menjadi Siolooners..sedara haito dari Ditrace..multiple kelab..
    tengok forum kita sekarang ni...member2 yang conected sepanjang 24hour sapa?berapa kerat?mana yang lain?main FB dan masuk website lain rite?so...dalam tahun 2bulan dari sekarang, rombakan besar akan dilakukan terhadap ni forum, forum akan cuti dahulu..
    diharap explaination ni dapat memberi sedikit sebanyak info..kalau mau info lebih,PM jak aku.


    *************************************


    http://www.membakut.info
    http://revsoc.forumotion.com

    sensor_xxx
    extremer 4x4
    extremer 4x4

    Male
    Number of posts : 686
    Age : 32
    Location : kota kinabalu,sabah
    Stars : 3384
    Reputation : 4
    Registration date : 2009-01-01

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by sensor_xxx on Tue Nov 03, 2009 9:46 am

    hmmm........this is simple matter bro...jgn la nak pening2 kn kepala otak...kita kena da semangat team work sebenarnye...bersatu hati membangun kn redsun ni dlm pa cara jua sekali pun...jgn la asyik nak mengkritik ja...cuba la tlong2 beri idea cam na kasi up lg pertubuhan ni...klu 1 ja otak ni apa kejadian nye...tp klu otak2 kita ni klu d gabung kn menjadi kn 1 idea yg baru kn menjelma...tuk kebaikan siapa jua sebenarnya???tuk kita jua bro...so kita kena da komunikasi sebenarnya...klu sms jgn hrp la kn maybe takda kedit...so ni la TMPT nye tuk kita berbincang klu da pa2 hal pun dri segi baik tau pun pa2 je la...bkn nak memburuk kn keadaan ke pa2 ke...org luar sentiasa perhati kn kita sebenarnya bro...gua mnta maaf la beb klu pa yg gua ckp slah beb...so lu all pikiiiiiiirrrrrrrrrrrrrrrrrrrr la sendriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......................hidup redsun wat slama nye............

    rd7717
    Drifter RSMC
    Drifter RSMC

    Male
    Number of posts : 663
    Age : 31
    Location : Likas-kk-Membakut
    Stars : 3519
    Reputation : 1
    Registration date : 2009-02-17

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by rd7717 on Tue Nov 03, 2009 10:02 am

    hahaha..saul sudah bertitah...


    *************************************

    bod_supersperm
    Drifter RSMC
    Drifter RSMC

    Male
    Number of posts : 2717
    Age : 35
    Location : Lintas/Luyang
    Stars : 5281
    Reputation : 16
    Registration date : 2008-10-24

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by bod_supersperm on Tue Nov 03, 2009 10:19 am

    sensor_xxx wrote:hmmm........this is simple matter bro...jgn la nak pening2 kn kepala otak...kita kena da semangat team work sebenarnye...bersatu hati membangun kn redsun ni dlm pa cara jua sekali pun...jgn la asyik nak mengkritik ja...cuba la tlong2 beri idea cam na kasi up lg pertubuhan ni...klu 1 ja otak ni apa kejadian nye...tp klu otak2 kita ni klu d gabung kn menjadi kn 1 idea yg baru kn menjelma...tuk kebaikan siapa jua sebenarnya???tuk kita jua bro...so kita kena da komunikasi sebenarnya...klu sms jgn hrp la kn maybe takda kedit...so ni la TMPT nye tuk kita berbincang klu da pa2 hal pun dri segi baik tau pun pa2 je la...bkn nak memburuk kn keadaan ke pa2 ke...org luar sentiasa perhati kn kita sebenarnya bro...gua mnta maaf la beb klu pa yg gua ckp slah beb...so lu all pikiiiiiiirrrrrrrrrrrrrrrrrrrr la sendriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......................hidup redsun wat slama nye............
    good info...redsun tetapi mantap(salah thread kita ni..ni thread revsoc..hehe)...tq bro..mybe ada org ingat ReDSun ditukar jadi ReVSoC kali...hehe..rilek bah..


    *************************************


    http://www.membakut.info
    http://revsoc.forumotion.com

    sensor_xxx
    extremer 4x4
    extremer 4x4

    Male
    Number of posts : 686
    Age : 32
    Location : kota kinabalu,sabah
    Stars : 3384
    Reputation : 4
    Registration date : 2009-01-01

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by sensor_xxx on Tue Nov 03, 2009 10:31 am

    kita blajar drpd kesalahan...kita ni manusia...mudah lupa,slah anggap n sebagainya...klu robot cnform perfect klu tak perfect kena format blik tu...hahaha...think +ve dont think -ve fikiran msti luas jgn sempit...ni la pesanan yg tok guru ku ajar tuk ku dulu2 .

    bod_supersperm
    Drifter RSMC
    Drifter RSMC

    Male
    Number of posts : 2717
    Age : 35
    Location : Lintas/Luyang
    Stars : 5281
    Reputation : 16
    Registration date : 2008-10-24

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by bod_supersperm on Tue Nov 03, 2009 11:45 am

    sensor_xxx wrote: kita blajar drpd kesalahan...kita ni manusia...mudah lupa,slah anggap n sebagainya...klu robot cnform perfect klu tak perfect kena format blik tu...hahaha...think +ve dont think -ve fikiran msti luas jgn sempit...ni la pesanan yg tok guru ku ajar tuk ku dulu2 .
    good boy saul
    tambah point uk sedara sensorr


    *************************************


    http://www.membakut.info
    http://revsoc.forumotion.com

    sensor_xxx
    extremer 4x4
    extremer 4x4

    Male
    Number of posts : 686
    Age : 32
    Location : kota kinabalu,sabah
    Stars : 3384
    Reputation : 4
    Registration date : 2009-01-01

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by sensor_xxx on Tue Nov 03, 2009 11:53 am

    tq2...

    Sponsored content

    waghh Re: [solved]Penerangan Terperinci Penubuhan Revolution Society a.k.a ReV

    Post by Sponsored content Today at 11:45 am


      Current date/time is Fri Dec 09, 2016 11:45 am